Hírek

Létrehozva: 2017-11-20 Feljegyzések a Belső mester tanfolyamról

 

/ Ezt a kis jegyzetet Zsolti legutóbbi, Belső mester tanfolyamán készítettem. /

 

A belső világod sérthetetlen a külvilágtól; Te „rendezed be” olyanra, amilyen számodra a legkomfortosabb. Egész más lesz így számodra a külvilág is. Kint bármi történik is, mint az óceán felszínén, te bármikor visszatérhetsz belső, mélyebb, békésebb világodba.

Sokszor a külvilágban keressük a választ mindenre; pedig dönthetünk úgy is, hogy egyszerűen elkezdjük tudatosan azt tenni, ami jó nekünk.
A belső világunkban sokkal könnyebben megvalósíthatjuk amit szeretnénk; viszont amikor a külvilágban vagyunk, minden kicsit nehezebb. A külvilágot egy leszűkült formában, az érzékszerveinken keresztül tapasztaljuk, és túl sokat tartózkodunk itt.


Tudatosítsd, hogy elsősorban nem a külvilág megváltoztatása a cél, hanem hogy itt és most jól érzed magad a bőrödben! Abban a szerepszemélyiségben, amiben most vagy. Ha jól érzed magad, és feszültségtől mentes állapotba kerülsz, a külvilági dolgaid maguktól javulni kezdenek. Ne a körülményeken akarj változtatni, hanem a lelkiállapotodon! Mindig a saját tudatállapotodnak megfelelő állapotot tapasztalsz a külvilágban is.


Ha nem figyelsz befelé, akkor csak a külvilágban tapasztaltakat erősíted fel a gondolataiddal. A saját belső állapotod a lényeg. Te magad döntöd el, hogy mások gondolatát táplálod a sajátjaiddal, vagy arra gondolsz ehelyett, ami neked jó. Olyan ez, mintha rendszeresen, mindenki kapna téglákat az élettől, és eldöntheti, hogy a kapott téglákból a saját, vagy a szomszédja házát építi. De ehhez érdemes tudatosítani, hogy mindkét lehetőség folyamatosan ott van előttünk.


Mikor belső békében vagyunk, akkor úgy tapasztaljuk, hogy minden jól alakul körülöttünk. Ezt a békét kell megőrizni, bármi történjék is körülöttünk. A jó dolgok éppúgy ki tudnak billenteni, mint a rosszak. A lényeg, hogy bármi történik is, befele figyelj! Ne a külvilágban keresd a megoldást! Amint magadban megtalálod a fényt, úgy már a külvilágban is könnyen észreveszed. Minimalista dolgokban maximális állapotokat élhetsz meg. Egy kismadárban is megláthatod Istent.
Amilyen az energiaszinted, olyan törvényszerűségek hatnak rád. Sok alternatív valóság létezik.
A gondolkodás egyfajta mágia. Minden gondolat meg akar valósulni.
Belső mesterünkkel is gondolatainkon keresztül tanulunk meg kommunikálni, egy energetikailag tiszta, ellazult, meditatív állapotban. Az igazi kaland itt kezdődik! 

Szeretettel: Gina