Hírek

Létrehozva: 2018-01-11 Megjelent két új meditációm

Megjelent két új meditócióm!

Mindkét hangfelvétel a veszprémi klubomon készült, és az online csoportomnak is elküldöm majd hónap végén, a következő csomagban. 
Álom, mely meggyógyítja életem

„Ha egy tüskés erdő közepében találod magad, ne azon gondolkozz, hogy hogyan kerültél oda, hanem a lehető legrövidebb kivezető utat keresd meg! „
Minél mélyebb szinten a jó vágányra állítod a tudatalattid, annál mélyebbre hat, annál erősebben hat. 

Sok ember hordoz magában eltemetve sérelmeket, régi, feldolgozatlan konfliktusokat, amik tudat alatt még mindig hatással vannak rá. Ebből a jó kivezető út, ha találsz egy elég pozitív célt, ami ha megvalósulna, akkor békejobbot tudnál nyújtani az életnek. A dühöd és mérged helyét átvenné a béke és a szeretet érzése. Ehhez nem a problémából kell kiindulni, egyszerűen találnunk kell egy elég jó célt, amire a tudatalattinkat ráállíthatjuk. A buddhistáknak ilyen a megvilágosodás. Ez elég jó cél ahhoz, hogy minden nap dolgozzanak rajta.

Ha van neked is egy ilyen pozitív célod, ami bármi lehet, akkor ez kiüti a negatív gondolatokat és érzelmeket. Fontos, hogy mi van az elmédben! Nem mindig könnyű a gazdagságra gondolni, ha szegény vagy, de ez a legrövidebb kivezető út. A lényeg, hogy mi van az elmédben, mi van a lelki szemeid előtt.

Fontosabb, mint az, hogy mi az aktuális helyzet. Minél több figyelmet szentelsz egy jövőképre, az annál hamarabb megvalósul. A lényeg a gyakorlás és a türelem. Például ha egy kisgyerek pilóta szeretne lenni, türelmesnek és kitartónak kell lennie, mire eléri. Nem két hét alatt lesz az. De mégis a lényeg, hogy türelmes, és a célig nem adja fel. Ez a titok. Előre nem tudhatjuk, hogy a célunkat mikor érjük el, a lényeg, hogy NEM ADJUK FEL! 
Meditációban ezt a pozitív célt keressük meg magunkban. :) 


 

Nap és Föld, mint szellemi segítők

 

A meditáció a Napot és a Földet, mint életet adó erőt fogadja be. A Föld életet ad nekem, a Nap életet ad a Földnek. Szükségem van a Föld támogatására, hiszen nélküle még levegőt sem tudnék venni és szükségem van a fényre, hogy boldog legyek. Hol máshol történne meg az, amiről ebben az életemben álmodok, mint itt a Földön. A Földünk egy élő bolygó, és mivel él, lelke van. Régen az emberiség élő lelki kapcsolatot ápolt a Földel és Nappal, ez még tőlünk, magyaroktól sem állt távol, szerves, élő része volt gondolkodásunknak és hitünknek. Én magam is úgy hiszem, ápolnunk kell a kapcsolatot a Földdel és a fénnyel, mert segítenek minket, ha befogadjuk.

Mivel év elején készült ez a meditáció, a végén, mikor már a Föld és a Nap lelkével egységben vagyunk, kívánságokat teszünk, hogy ebben az évben mit szeretnénk miről álmodunk itt a Földön. Mit kérünk a föli életünkbe és ezt kérjük a fénytől is.

Szerintem érdemes rendszeresen ezt a meditációt elvégezni, hogy támogatást kapj a Földtől és a Napon keresztül az életet adó fénytől.

 

Szeretettel: Gyurkó Zsolt