Hírek

Létrehozva: 2018-08-11 Szerinted milyen a valódi szeretet?

 

Sokan azt gondolják, hogy az önszeretet a mohóság, az önzőség, kapzsiság, beképzeltség; és elsőre úgy tűnhet, hogy az ilyen emberek túlságosan szeretik magukat. Lehet, hogy még a politikusokról is azt gondoljuk, hogy túlságosan szeretik magukat. De ne keverjük össze a diktatúrát az önszeretettel. A nagy diktátorokról utólag mindig kiderül, hogy kisebbségi komplexusuk van. Olyan, mint amikor alulműködik egy mirigy, és ennek hatására megnagyobbodik, felfújódik. Például a pajzsmirigymegnagyobbodás, a prosztata megnagyobbodás és a szívmegnagyobbodás is alulműködés miatt történik.

Aki igazán szereti magát, az inkább visszavesz ebből a felfuvalkodott állapotból. Szerény lesz és kedves. Nincs szüksége rajongókra és nem éhezi a szeretetet. Köszöni szépen, jól van. 

Sokszor jelenik meg a szeretet pejoratív fogalomként; pedig az igazából nem is szeretet. Vannak olyan emberek, akiket le sem lehet rázni, olyanok, mint a vámpír, és könnyen előfordulhat, hogy függőségi állapotba is akarnak hozni.

A valódi szeretet nem vár cserébe semmit, nincs hátsó szándéka. Amikor úgy szeret valaki téged, hogy nem vár cserébe semmit, csak azért szeret, mert ez boldoggá teszi, az az őszinte szeretet. A valódi szeretet nem önző, nem féltékeny, és nincsenek hátsó szándékai.

 

A szeretet egy fantasztikus dolog! Miért élnénk szeretet nélkül, ha szeretetben is élhetünk? 
Végtelen dolog vesz körbe, amit szerethetsz. A választás csak rajtad múlik. 

 

Szeretettel: Gina   

/A cikket Gyurkó Zsolt előadása alapján írtam./

 

Megosztom most veled Szent Pál Szeretethimnuszát:

„Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli.

A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.

Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.”