Önnek ajánljuk

   
 
Eritrit 1Kg

1.937  Ft,-

 
   
Nature Cookta HIMALÁJA Étkezési Finomsó fekete 250g

HIMALÁJA Étkezési só, finomszemcsés fekete 500g

650  Ft,-

 

Rövid leírás:

A himalája sók közül a fehéret és a rózsaszínt ismerjük és használjuk a leginkább, ám létezik egy kevésbé ismert fajtája: a fekete himalája só. A fekete himalája só, vagy másik nevén kala nama Pakisztánból származik. Nevével ellentétben színe valójában barnás, sötétrózsaszínes színekben játszik, de ez az erős szín egyáltalán nincsen hatással tisztaságára. Ugyanolyan jó minőségről beszélhetünk, mint a fehér, vagy rózsaszín himalája sónál.

+

A só az egyik alapvető ételízesítőnk, mely nem csak finomabbá teszi ételeinket, de szervezetünk számára is igen fontos. Mivel előállítani nem tudjuk, a megfelelő mennyiségű fogyasztásra kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk. Fontos, hogy mind étkezéseinkhez, mind pedig bőrünk ápolásához olyan sókat használjunk, melyek a természetességet képviselik, részesítsük előnyben a természetes sókat a feldolgozott, finomított sókkal szemben.

Az egyik legtisztább sófajta a himalája só, amely az Őstenger kiszáradásakor keletkezett, és még ma is teljes mértékben mentes a szennyeződésektől és a civilizációs ártalmaktól. Védett helyen bányásszák, kizárólag kézzel. A napon szárított sókristályokat szín szerint válogatják szét.

A himalája sók közül a fehéret és a rózsaszínt ismerjük és használjuk a leginkább, ám létezik egy kevésbé ismert fajtája: a fekete himalája só. A fekete himalája só, vagy másik nevén kala nama Pakisztánból származik. Nevével ellentétben színe valójában barnás, sötétrózsaszínes színekben játszik, de ez az erős szín egyáltalán nincsen hatással tisztaságára. Ugyanolyan jó minőségről beszélhetünk, mint a fehér, vagy rózsaszín himalája sónál.

Ez a markáns szín a természetéből fakad: ásványi anyag és nyomelem tartalmának köszönhető, melyek közül is főleg vasban és kénben gazdag.
Ételeinkben ezt az ízkavalkádot használhatjuk ki leginkább, tojáshoz hasonlító íze teszi kedveltté a vegetáriánusok, vegánok körében. Íze esetenként olyannyira intenzív lehet, hogy akár teljes mértékben kiválthatjuk vele a tojás használatát. Kifejezetten alkalmas ételeink utólagos ízesítésére, hiszen a kissé füstös íze nagyszerűen kiemeli az ételek sajátos zamatát. Nagyon kedvelt az indii konyhában, a chaats, vagy a raita elkészítésében is használják.

Az étkezésen túl nagyszerűen felhasználható, ha kényeztető láb-, vagy ülőfürdőt szeretnék készíteni. Az ajurvédikus orvoslás is használja.

  • Tökéletesen alkalmazható sótöröbe! 
  • Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható.
  • A kősó és a tengerisó kitűnő helyettesítője!
  • A Himalaya só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. 
  • Teljesen természetes!

A Himalája só csodás hatásai:

A só minden élőlény számára életfontosságú. A víz, kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. Szervezetünk minden nap veszít vizet és sót, amit pótolnunk kell. A só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli víz háztatást. A sóval való gyógyítás évezredes hagyományra tekint vissza. A természetes kiváló minőségű krisztálysó különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő, és salaktalanító hatású. Támogatja a szervezet öngyógyító erejét, ezért mindennemű betegségre pozitív hatással van. A só védi a sejteket különösen az agysejteket az elsorvadástól. Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős gondolatainkért. Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál.

  • A só mint egy semleges erő kiegyenlítően hat mind a magas, mind az alacsony vérnyomásra
  • A só csökkenti a szívritmuszavarokat
  • Cukorbetegségnél a só segít a vér cukor szintet egyensúlyban tartani, így csökkenti az inzulin szükségletét
  • Felszakítja a lerakódásokat, elmeszesedést, vese illetve epekövet, reumás lerakódásokat, köszvényt stb.
  • Tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában
  • Kiegyenlítően hat a sav-lúg háztartásunkra, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől mit pl. hüvelygomba, körömgomba stb.
  • A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához, megszünteti az izomgörcsöket
  • Erősíti az immunrendszert, így segít az allergiás megbetegedéseknél
  • Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray csak mellékhatások nélkül
  • A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést
  • Megindítja a gyomor perisztaltikus mozgását, serkenti az anyagcserét, salaktalanító, méregtelenítő hatású. Szervezetünkből eltávolítja a nezézfémeket
  • A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél a Litium a sót próbálja meg helyettesíteni

 

A Himalája só felhasználhatósága:

  • Finomsó: normál asztali só helyettesítésére
  • Sóoldat ivókúra: immunrendszer megerősítésére, salaktalanításra, méregtelenítésre, nőgyógyászati megbetegedésekre, gyermekfertőzéseknél
  • Inhaláció: asztma, bronchitis kezelésére
  • Sófürdő: reuma, izületi gyulladások kezelésére, bőrbetegségek mint pl. pikkelysömör, neurodermatitisz gyógyítására

A telített 26 %-os sóoldat elkészítése:

Tegyük a Himalája sókristály darabokat egy üvegbe. Töltsük fel az üveget annyi jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya= 1: 3, például: 1 kg só: 3 liter víz. A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy telített 26 % -os sóoldatot kapunk. A kristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat. A sóoldat határtalan ideig eltartható, mivel a sóoldat egy teljesen steril oldat sem gombák, sem csirák, sem baktériumok nem élnek meg benne. Az így kapott sóoldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.

Himalája sóoldat ivókúra:

A kész 26%-os Himalája kristálysó oldatból tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra, de fogyaszthatjuk szakaszosan is a nap folyamán. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos, a pozitív hatás eléréséhez. A sóoldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk egy egészséges életmód és megelőzés érdekében.

Himalája sószappan használata:

A Himalája sószappan használatával lehetőség nyílik a krémek elhagyására. A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja az egyénnek megfelelő pH-értéket. A sószappan mindenféle bőrtípusra használható. Szárazbőrnél a só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet , a só használatával nem tömítjük el a bőrt, így az továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél, a kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyútermelődést. Pattanásos bőrnél segítia hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású. A só serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt. A tiszta bőr felületre vigyük fel a Himalája sót. Nedvesítsük be a sószappant és közvetlenül a szappannal kenjük be a bőrt, vagy kézről visszük fel a sót, vagy a sószappant feloldva, a tömény sóoldattal kenjük be testünket. Hagyjuk megszáradni! A kezdeti csípő érzést a bőr irritációja okozza, ez elmúlik 2-5 percen belül. Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba stb. célszerű az érzékeny bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem a sóoldattal. Egy sószappan kb. 2-3 hónapra elegendő. A bőrünket kezdeten minden mosakodás után kenjük be sóval, majd ahogy a bőr egészségesebbé válik már csak igény szerint alkalmazzuk a sót

  • A só használható borotválkozás után is, arcszesz helyett. A só megnyugtatja a bőrt, elmulasztja a kipirosodást. Állandó használatával elmúlnak a szőrtüsző gyulladások.
  • A só vírus ölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére. A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el illetve szárad le a hólyagocska. A sebek pedig 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.
  • A sószappant használhatjuk rovarcsípés esetén is, megnyugtatja a bőrt. A benedvesített sószappannal kenjük a csípés helyét.
  • A só baktérium ölő hatása miatt megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását, így kitűnően használható deoként.

Ezzel együtt rendelt termékek

 
A Jupiter készülékek Biostone szűrője, kálcium mentes - 0,1 mikronos

A Jupiter készülékek Biostone szűrője, kálcium mentes - 0,1 mikronos

  21.499  Ft,-
   

Problémákhoz való kötődés feloldása

  0  Ft,-
 
 
Nature Cookta Aszkorbin sav - 250g

Nature Cookta Aszkorbin sav - 250g

  1.300  Ft,-
   

Zöldárpa italpor - 250g

  1.550  Ft,-
 
 

Nap meridián meditáció

  0  Ft,-
   

Nap meridián meditáció 2. rész

  0  Ft,-
 
 
Nature Cookta HIMALÁJA Étkezési Finomsó világos rózsaszín - 1Kg

Nature Cookta HIMALÁJA Étkezési Finomsó világos rózsaszín - 1Kg

  450  Ft,-
   
Merülőszivattyú vizionizátor készülékek tisztításához

Merülőszivattyú vizionizátor készülékek tisztításához

  4.953  Ft,-
 
 
Citromsav 250 gramm

Citromsav 250 gram

  395  Ft,-
   

Bennünk lévő nő-férfi égi és állati minőségek

  0  Ft,-
 
 

4 őselem alapgyakorlat + Isten meditáció

  0  Ft,-
   

Nagybetűs élet kontra kis korlátozott egyéni élet

  0  Ft,-