Hírek

Létrehozva: 2010-03-26 Tönköly Story befejezés. A búzacsira

Tönkölybúza csira elkészítése otthon.

A tönkölybúza csira fogyasztása legalább olyan fontos, mint a tönköly friss liszt. Sőt minden szempontból értékesebb táplálék. Amikor a gabona életre kell és csirává alakul, a benne lévő vitaminok, aminosavak, hasznos anyagok csodálatos módon megsokszorozódnak. Ez valódi csoda, állítom, ha ezt igazán tudományosan megvizsgálnák, kiderülne a mai tudomány állása szerint fizikailag kémiailag és biológiailag is képtelenségek történnek ilyenkor. Oly mértékben megnő a vitaminszintje, hasznos aminosav és fehérje tartalma a magnak, pár nap alatt, ami felfoghatatlan. Nem tudok ennél élőbb vitaminforrást, ennél magasabb energiaszintű táplálékot. A születési energia, az életenergia berobbanása a fizikai síkra.

Ha minden magyar reggel csak egy fél marék csiráztattt élő búzát bekapna és elrágcsálna, akkora élő friss vitamindózishoz jutna, ami kiváltaná a rengeteg „természetes” vitamintablettát. Ez pedig nem pénzkérdés, pontosabban hatalmas pénzmegtakarítás. Egyszerűen otthon bárki készíthet tönkölybúzából tönkölybúza csirát 3-4 nap alatt. Olyan friss vitaminforrás, aminél frissebb nem is lehet Úgy gondolom az ételeknek nem csak a fizikai elemi összetétele, vitamin ásványi anyag összetétele a fontos, hanem az élet energia szintje is. Nos a tönkölybúza csira minden szempontból egy nagy figyelmet érdemlő és igen olcsó energiabomba!

Elkészítése: Lehet kapni csiráztató tálcákat, de drága motoros önmagát öntöző csiráztató készülékeket is. Ezekre sincs szükség. Én egy sokkal egyszerűbb módot ajánlok. Első napra a marék búzádat beáztatod klórmentes tiszta vízbe. Én rakok egy kanál EM-BIO hasznos probiotikumot is a vízbe, mert az a csiráknak sokat segít az életbe induláshoz. Egy nap után leszűröm, leöntöm róla a vizet és úgy nedvesen, hagyom még egy napig, lefedve, hogy ne száradjon ki teljesen. 2. 3. napra megjelennek a kis csira kezdemények, kis fehér csirák. Készen is vagyunk :) Ennyi. Ettől számítva én max 2 napon belül ajánlom elfogyasztani amíg ezek a kis növekvő csirák nem zöldülnek.

Tökéletes vitaminforrás, és a magokon maradt EM-BIO probiotikum csak fokozza a jótékony hatását, hiszen egy sor emésztést segítő hasznos mikroorganizmust tartalmaz, ami a megemésztését is tökéletessé teszi. Kellemes íze van. Magában is, de pl vajas kenyérre szórva is isteni.

Van még egy kedvenc felhasználási módom, a búzacsirát almával együtt ledarálom, vagy leturmixolom és ezt a friss pépet darát azonnal elfogyasztom. Az alma és a magok együtt igen finomak és jobb vitaminforrást elképzelni se tudok.

Van aki a búzacsirát mézzel leöntve szereti.

Azt hiszem érzed, mekkora különbség van e között és a boltban kapható száraz porszerű búzacsira között. Ez él az már nem.

Talán csak az lehet a hátránya, hogy túl olcsó, túl hamar mindenki elkészítheti és túlságosan hatékony :)

A varázslat: A magokat a természetgyógyászat de a természetbarát spirituális irányzatok is szeretik és használják. A magokat meg kelet áldani, lehet energetizálni programozni. Akár ősi vallásos, akár modern agykontrol, vagy éppen reiki technikákkal. Legyen egy kívánságod. Bármi amiért meditálnál, imádkoznál, vagy agykontroloznál, reikiznél! Ezzel a kívánsággal töltsd fel a vizet és a magokat. Ha nem tudod, hogy kell majd megtanulod a spirit.hu-n :) A magok csodálatos módon alkalmasak, arra hogy gondolatokat energiával töltsenek fel. Ha csak saját egészséged és testi lelki megújulásod kívánod, már azzal is egy hozzáadott spirituális erőt engedtél útjára. Minden nap akkor is amikor elkezded és akkor is amikor elkészült a búzacsírád álld meg ezzel a kívánsággal és ezután fogyaszd el! Most még nem is sejted milyen erős spirituális technikát vittél be a hétköznapjaidba és ez mennyire működni fog. Összekapcsolódik a magok születési ereje a te pszichés erőddel, ezután a magok felveszik az őselemi energiákat, hiszen ezekből alakul át a mag, csirává. Majd az így felerősödött és életre kelt áldásodat veszed magadhoz, mikor elfogyasztod. Ezáltal saját erőfeszítéseidet ezzel a napi kis rituáléval nem csak fizikailag támogatod vitaminokkal, de spirituálisan, parapszichológiailag is. Vagy ha egyszerűen fogalmazok az ima és az isteni erővel. Nem szabad lebecsülni ennek a hatásosságát. Működik. Próbáld ki egy hónapig egy kívánsággal napi egy marék búzacsírával…

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésed a tönkölybúza iránt, és kívánom ereje járja át az életedet, kenyeredet, erősítsen testben lélekben.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések